lördag 24 november 2012


Nu har jag lagt upp två nya stickningar, helgen är räddad! En rosa Ishbel i Malabrigo lace och ett par modifierade Circle socks.

Har ni sett stick podden på svenska? Väl värd att lyssna på. Stickklubben


lördag 17 november 2012

Vardagslyx

Jösses vad jag behöver muntras upp just nu och då får man köpa lite ull fast man har köpstopp.


Denna ull fläta klickade jag hem från Elvincraft. 100g ull från Wenlseydale fåret. Handfärgat och luktar såååå gott. I brist på bra dagsljus så trixade jag i köket med lampor och ett kollegieblock. Färgen stämmer hyfsat väl överrens med verkligheten. Mumsiga höstfärger.. vill jag verkligen spinna upp den eller fortsätta klämma?


Denna härva av Superwash ull (75%) och silke (25%) följde med mig hem från symässan nu i Stockholm. Även denna bild är tagen i köket men färgen blev bra ändå, fast det syns inte hur garnet glänser. Jag har stickat en hel del med dessa tunna (100g/800m) ull/silke garner men så här brukar de inte glänsa. Kanske är det superwash behandlingen som gör det. Jag kulle döpa denna färg till Pumpa, absolut.

När jag stod där på mässan vid Svalans monter och höll i härvan kunde jag inte lägga ner den igen, och jaaa, den fick följa med hem helt enkelt. Har ingen plan ännu för denna raringen så jag fortsätter och klämmer.

lördag 10 november 2012


Mönster: koftan Eva från Färgkraft
Garn: Lopi, Einband ljuslila (färg1767) köpt på symässan hos Islandsgarn
Stickor: 4mm
Det gick åt 409g garn.

En pysmysig soffkofta helt enkelt. Trevlig och snabb stickning.

torsdag 1 november 2012
Mönster: Marks & Kattens 93058
Garn: Svarta Fårets Ulrika och Schachenmayrs Juvel
Stickor: 4mm

Jag brukar inte visa ansikten här på bloggen och tänker inte göra det denna gång heller men ni får tro mig, den sitter som en smäck runt ansiktet. Tre varv med virkat runtom slöt till all ev sladdrighet. Ett varv rött och två gult. Öronlapparna är rätstickade och det blev riktigt bra. Hade tänkt slätsticka dem men mönstret ville annorlunda så jag testade och det funkar fint.

En mycket rolig stickning och fort gick det. Mottagaren av mössan följde med till affären och valde färger. Det blev en blandning av Ulrika och Juvel. Inga problem att blanda. Jag måste säga att Svarta Fårets garn Ulrika var otroligt mjukt. Jag ska nog ta en närmare titt på det garnet och kanske sticka något till mig själv.