lördag 29 september 2012


Lördagsmys med sjalstickning. Trevligt trevligt!  Letar en ny kofta att lägga upp på stickorna men det var inte helt självklart vad jag ska välja. Finns ju hur mycket snyggt som helst. Har gottat mig med Knittys och Twist Collectives senaste men jag vet inte. Det får ligga och mogna så får vi se. Vi har ju Symässan i Stockholm snart och där lär ju finnas en del garn.... och idéer.

onsdag 26 september 2012

MössaMönster: Simple Pleasure Hat
Garn: Drops Alpaca
Stickor: 3,5mm

Startade med 112m men i övrigt följde jag mönstret.
Trevlig form på mössan.

fredag 21 september 2012

Cria


Mönster: Cria och på (ravelry)
Garn: Drops Alpaca
Stickor: 3mm

Äntligen är den klar, min Cria som jag stickat på i snart ett år. Jag har sprättat och sprättat för att få till formen över bysten och till slut blev jag nöjd. Det blev så många ändringar att jag gav upp mina försök att anteckna. De tio första cm av oket var lätt men sedan fick jag jobba hårt för passformen. Såhär i efterhand skulle jag gått på en storlek större på framstycket, då hade jag kommit mera rätt i maskantal och ökningar.

Så var det där med "bustdarts" (vet ej det svenska namnet), det gick till slut men attans så mycket fula ord jag använde. På andra bilden uppifrån ser man en.

Det gick åt totalt 9 nystan/1500m och 21 knappar. Det har varit en bra stickning, känns lite tomt faktiskt.

måndag 17 september 2012

Hörlurar


Nu har jag stickat in sladden till mina hörlurar. Hur man gör hittade jag hos Stickmoster. Garnet är On Line supersock 100 i färgen svart/grått/brunt med stickor 2,5mm. Detta var en dryg stickning. Nu hoppas vi på att lurarna håller lite längre, när de inte trasslar så fasligt.

onsdag 5 september 2012När jag tömde kameran hittade jag mycket smått och gott i bildväg. En 100g fläta handfärgad Corriedale ull köpt hos Yummy Yarns. Delade flätan längsmed i två delar och spann var för sig. Tvinnade till 2-trådigt. 

Ullen var helt underbar att spinna, den rann ur mina händer och in i spinnrocken. Det färdiga garnet blev inte så fluffigt som jag väntade mig men jag är ganska nöjd ändå. Färgen är underbar och vad det ska bli, vet inte. Garnet blev ganska tunt så det räcker nog till en medium sjal. 


tisdag 4 september 2012

Golden Birch Leaf

Elvincraft är riktigt fiffig med sina färgblandningar och speciellt älskar jag hennes gula Golden Birch Leaf. Det är som att ha solen i knät när man stickar.


Mönster: Frosen Leaves på Ravelry och blogg
Garn: Elvincraft BFL lace 800m/100g
Stickor: 3,5mm
Mönster: Har pockat från flera olika mönster.
Garn: Elvincraft BFL sock 300m/100g
Stickor: 4,5mm

Mamma är modellen och jag står bakom kameran.

söndag 2 september 2012
Första gången kan detta mönstret vara knepigt att läsa men andra gången är det en riktigt rolig stickning. Den bruna sjalen fick jag skarva med Kid Silk Mohair ett par rader. Tog dubbel tråd med stickor 5,5mm, hade räckt med en tråd ser jag nu. 

Mönster: Gail hemsidan och ravelry
Garn: Elvincrafts lace, (blå) Alpaca/silk, (brun) Merino superwash
Stickor: 3,5mm