tisdag 29 maj 2012

När värmen kom försvan min stick och spinnlust ut genom fönstret. Det har inte blivit mycket gjort alls men kan visa lite bilder från "före värmen".


Ravelry är väl en underbar plats. En spinnerska som hade lite färger över gav bort, bara sådär. Tänka sig. Syrabaserade färger och jag ska testa så snart suget kommer. Behöver jag säga att jag aldrig har testat detta. Köpte ett par nystan drops fabel i vitt att färga, nu när det var billigt. Egenfärgade strumpor till hösten kanske!!


Har också fått tag på finull/texel från en bonde som ska tvättas. Här är första omgången. Lockarna är så fluffiga och nästan z-liknande. Ni som spinner, har ni tänkt på att stashen inte blir mindre, det blir bara större!!!! Fick inhandla flera plast backar på Clas Olson till förvaring. Jaja.... när jag känner för att sortera mera smutsig ull har jag en hel kasse i frysen. En mindre varm dag får det bli. 


Till den vita ullen har jag köpt ett par nya kard mattor som ska spikas fast på dessa. Tror kardorna kommer från min gammelmormor, de ser välanvändna ut. Har ingen bild på de nya mattorna just nu men jag kan återkommer med det. 


Ytterligare en sjal har blivit blockad. Den har varit klar länge men jag har inte varit sugen och ligga på alla fyra på mattan och stöna. Börjar väl bli gammal. Ska ta bättre bilder när tillfälle ges. 


Ja, jag bjuder på en bild till. Vet inte om det syns vad det är? Det är kardad ull, väldigt fluffig. Ull från gotlandsfåret. Från fluffigt kardat (bilden över) till två trådigt garn (bilden under). Mitt eget hemspunna garn. Lite stolt blir man ju. 


Hade jag haft en bild på ett Gotlands får hade den legat här men inte då. 
Ja, det blev ett svammligt inlägg men jag är lite disträ och så just nu.
Ha det bra i värmen.onsdag 2 maj 2012


Tänk vad brevbäraren kan göra en glad!
Från Svenska Mönster.