lördag 31 mars 2012
Post it lappar som ramlar av. Visst, man kan köpa en mönster hållare från Knit Pro men man kan ju göra en egen.  Läste på en blogg om magnetband. (Kommer tyvärr inte ihåg var.) Magnet på rulle från Clas Ohlson och framsidan på ett kollegierblock. Ja, varför inte!

fredag 30 mars 2012Ok, trodde den skulle bli klar innan våren men tydligen inte. Nytt mål - färdig till hösten. Det borde gå. Jag har ganska myckt tålamod men nu känns det en aningen mäktigt. Jag behöver sticka ett par sockor innan jag kan fortsätta. Någonting som är litet och går snabbt. Ett par Circle socks tror jag blir ett perfekt projekt.

En dålig bild tagen i spegeln. Stickar "bystdarts". IGEN!!!! Börjar kunna detta mönster nu. 

måndag 26 mars 2012

PonchoMönster: Poncho Verkegård från boken Stickverk
Garn: Järbo Gästrike 1-trådigt mörkgrå 260g
Stickor 4mm

Istället för att sy ihop den så virkade jag ihop den med tre trådar. Testade och sätta sömmen på utsidan men det blev inte riktigt som jag tänkt mig så sömmen vände jag inåt. Halsringningen blev lite vid - virkade runt  även där. Många och långa tofsar blev det. Var lite orolig att den skulle bli för liten men inte då. Mycket nöjd. Mamma är modellen här och den blev jätte snygg på henne. Jag drar flera storlekar större så riktigt så snyggt hänger den inte på mig men skön som tusan är den. 

En rolig stickning för övrigt.

Bilderna blev inte så bra denna gång men färgen är mörkgrå.

lördag 24 mars 2012

Frustrerande


MENFÖRIHELLSKOTTA!!!!! Ska jag behöva sprätta upp till oket en 4:de gång?

Jag saknar maskor till ärmen. Skulle lagt upp 13x2 maskor under varje ärm men la bara upp 13. F-n!!! Jag tyckte väl att den skulle bli lite rymligare runt om än den blev. Har hela tiden tänkt att jag blockar ut den lite så blir det säkert bra. Den går runt mig men det är precis.

Jag hade kunnat låta detta passera runt byst och mage, man kan ju alltid gå ner ett par kilo och blocka ut den på tvärsen, men för lite maskor i puffärmen ser inte bra ut. F-N!!!!! Hur många kilo går man ner runt överarmen? Nej, så kan jag ju inte hålla på. Får sova på saken. Kanske garnfen kommer med en bra idé inatt, annars blir det till och sprätta imorgon.

lördag 17 mars 2012

Gud så trött jag är på blogger!!!!!!!  Kan inte lägga till en enda blogg i min lista av bloggar som jag följer. Suck!! Tur att reader funkar.

måndag 12 mars 2012

Mönster: Dew Drops Shawl och här finns den på ravelry
Garn: Elvincraft Baby alpaca/silk  800m/100g
Stickor: 3,5mm

Njöt jag av stickningen? Ohhh ja.

söndag 11 mars 2012

Knittys spring+summer mönster har kommit ut. En kofta där som såg riktigt intressant ut Flaming June. Mmmmm... tål att tänka på.

fredag 9 mars 2012


Nuså! äntligen klart. Inspiration från boken Ny stickning och stickad i acrylgarn. 

onsdag 7 mars 2012

då var det prövat


Den här....


.....blev det här. Tre små härvor väldigt hårt tvinnat garn. Gjorde navajo plying så att jag skulle få kvar de långa färgpartierna istället för flammigt. Kan inte säga att jag är speciellt nöjd med garnet. Det var otroligt svårt att få trådar av det utan att det gick sönder eller blev över tvinnat. När jag sedan körde navajo plying och det blev till 3-trådigt garn så var det så mycket spänning i allt så jösses. Har gjort en ordentlig efterbehandling och daskat rejält men det är fortfarande knorr kvar. Testa nytt är ju alltid roligt men inte vill jag spinna av förgarn igen. 

Nåja, nu ska jag titta på kvällens dubbel avsnitt av Greys anatomi, ha en trevlig kväll.

söndag 4 mars 2012

FrejaMönster: Freja
Stickor: 2,5mm
Garn: Drops Alpaca i grått och rosa

Skulle kanske ha valt två färger som skilt sig mera i styrka, ljusare grå eller starkare rosa, men jag valde att fortsätta och slutresultatet blev mysigt bra. Bilderna gör inte färgerna rättvisa. Ökade med 8 maskor efter resåret istället för större stickor. Vill ha täta vantar.