onsdag 22 februari 2012


Nu har jag smort spinnrocken och den slutat gnälla, mycket skönt.


Testar Evillas förgarn och det var minsann klurigt. Det tog halva första rullen innan jag fick in rätt inställning och tråden äntligen höll ihop, men nu funkar det ok. Tänkte pröva det här som på engelska sticksidor kallas navajo plying.

söndag 19 februari 2012

På tur

till Symässan. Syrran körde med mammma som levande GPS. De hanterade Stockholmstrafiken som proffs. Jag behövde bara följa med, hur skönt som helst.


Jag skulle bara ha en sak och den hittade jag hos Stäket, en mojäng att trä på pekfingret när man stickar med flera färger. Har inte testat ännu men ska bli mycket spännande och se hur det funkar.


Hittade ett helt underbart sjal mönster när jag surfade på ravelry. En historia i två färger med knappar. När man knäpper så blir det mera som en kvadrat med hål i  mitten för huvudet, tror den kommer ligga bra över axlarna. Länk till mönstret här Catkin.  

Garnet är Rauma Finullsgarn, köpt hos Garngalleriet, i färgerna grön och mörk syren lila, fotot är lite missvisande. Har sett många vantar stickat i finullsgarnet. Det kanske blir över garn till ett par vantar om jag har tur. 


Jaha, och så var det det här med förgarn. Alltså en tråd av ull som inte är tvinnad till garn ännu. Kan både stickas och spinnas vad jag försått och den här ska spinnas. Blir första gången jag testar detta.... spännande.


Har hört så mycket om de Isländska garnerna så jag blev glad när jag hittade dem på mässan. Valde den tunnaste sorten Einband, två knappar nej tre slank också men. Hej hopp!! Köpte 8 nystan men vad jag ska göra??? Vet ej. Jag blev lite ställd där bland alla stick tanter (som mig). Gud så mycket folk det blev på lördag em. Phuuuu..... men jag hoppas att åtta nystan ska räcka. Om inte så får jag shoppa online hos dem Islandsgarn


Online måste man ju testa, också nytt garn för mig.


Så....hade jag roligt?  Ja.
Kreativ inspiration?  Ja.
Köpt en massa garn?  Ja.
Är jag nöjd med lördagen?  Ja, mycket.

söndag 12 februari 2012

Lite kul.... hittade en quiz om stickning.

What Kind of Knitter Are You

onsdag 1 februari 2012


Här är Freja på gång. Smart och välskrivet mönster och jag njuter av varje varv.