tisdag 30 november 2010

Bilder från förr


Shetland Museum and Archive har en samling bilder med stickade spetsar. Har aldrig tänkt på att blocka på gräsmattan men varför inte? Såg stora träramar som man lätt skulle kunna göra.


lördag 20 november 2010

tröja igen??

ooops!!!!
Den där gråa tröjan som jag stickat men blev för stor och jag försökt handtvätta i varmt vatten men inte lyckades krympa. Den blev mindre, se bild nedan.Läste på banderollen att det faktiskt gick och tvätta i maskin. Fint tänkte jag och begav mig till tvättstugan. Just innan jag skulle kasta in den i maskinen så blev jag övermodig, och ställde programmet på 60grader!!???!!! vad 17 tänkte jag på..... hahaha..

Nu har jag ett grytunderlägg....... det kan ju vara bra att ha..... hmm

Men trots mitt totala fiasko med mitt senaste tröj-försök så har jag blivit sugen igen. Tänk att det finns så mycket snygga mönster för tröjor och koftor. Titta på den här, en rolig-tröja, eller den här som fröken c stickat. Tänk om jag hade ett mönster som liknar det fröken c gjort, vore toppen!

torsdag 18 november 2010

Online tidningar är så trevliga. Såg nu att vinterns Twist Collective är ute och även Knitcircus Magazines vinter mönster. Nu har jag å läsa ikväll, trevligt!!!

söndag 14 november 2010

Ett måste för alla MC-tomtarBilden kommer från bloggen 365saker du kan sticka där också mönstret finns.

lördag 13 november 2010

Friare runt foten


Trots att jag inte tyckte mina vita tofflor var speciellt snygga har jag använt dem ofta. (Så är det ofta för mig, det som blev si och så används ganska regelbundet.) jaja tillbaka till huvudspåret...... det finns en som verkligen fattat tycke för mina tofflor. Vår sköldpadda Kalle. Han har till och med blivit så till sig i trasorna att han blir i friartagen när han ser tofflorna. Ska sägas att han förlorade sin livspartner, Emma, för ett år sedan och han känner nog känner sig ganska ensam samt att han skulle behöva glasögon.
Ja, han är för söt han.....tisdag 9 november 2010

Tror det blir en lång kall vinter. Självklart vill jag ha ytterligare en varm halsduk och det blir i färgen mörkgrå. Mössan blir i modellen pås-format-häng-som-man-kan-dra-ner-ordentligt och halsduken blir i tunnare garn måttet 30x160cm. Den får torka under sängen i natt.