måndag 28 december 2009

Benvärmare

Lättstickat mönster Legwmers och (ravelry länk). Garnet är Elvincrafts hemodlade Ronaldsay 3ply och jag använde stickor 4mm. Gick åt nästan 200g.
Lade upp maskor med denna metod och join in the round.

En tacksamt mönster och med Elvincrafts garn så blev det ett roligt projekt. Så härliga färger!!

söndag 27 december 2009

Fick en ide när jag såg ett ursnyggt blad mönster i boken Beautiful Knitting Patterns.
Tänk om jag kunde få det att passa i en trekantig sjal??? ..... sagt och gjort.... här är resultatet... över förväntan verkligen.
Ni får ha överseende med de dåliga bilderna. Det här garnet behöver dagsljus utomhus för att komma till sin rätt, och det är Manos Silk Blend, 300g och stickor nr 5,5mm.


måndag 21 december 2009

100 maskor? Nej.
80 maskor? Nej.
64 maskor? Jaaa!!

fredag 18 december 2009

Fy 17 vilken kyla, frös häcken av mig i dag. Och snöööö.... inte för att jag är negativ till snö på något sätt men kylan tog mig på sängen helt klart.

Nu ska baken bli uppvärmd med mamelucker och långkalsingar. Till benen blir det ett par benvärmare. Ska testa i alla fall. Sist jag hade sådana var på 80-talet och jag var ganska ung kan jag ju säga. Tror nog mina favoriter var ett par rosa ribbstickade. hmmmmmmm.... finns mycket att säga om 80-talets mode....

Efter lite surfaden så hittade jag dessa helt otroligt söta Ruffled Legwarmers och här är ravelry länken. Med rätt garn och på rätt person blir dom urläckra men jag är nog inte den personen. Det här mönstret är mera mig Legwarmer och ravelrylänk. Undrar hur många maskor jag ska lägga upp?? 90 eller hundra kanske, får testa mig fram, för inte vill jag sticka provlappa och sånt....

torsdag 17 december 2009

Har lärt mig massor det senast året. De här två sjalarna är freestylade. Så himla kul!! Har plockat idéer från lite här och där, hur bra är inte Ravely som inspirations källa..
Bägge är stickade i Elvincraft garn, den blåa scarfen är Merino Lace 2ply och den gula är Merino/Silke.

onsdag 16 december 2009

ååååå Knittys winter mönster har kommit, blir riktigt sugen på och testa bitterroot och citron. Twist Collective har också en hel del gosigt!!

söndag 13 december 2009

Inte har det blivit mycket skrivet här den sista tiden men en hel del stickat istället. Testade Drops Delight i färg nr 10. Riktigt skön-stickat garn och härliga färger.Mossgrön Drops Alpaca, vilket garn!! Ok, alpaca blir det mera av.