torsdag 8 oktober 2009

Botten är nådd

Gräver vidare i min wip hög, och se vad jag hittade på botten, överkastet som fått ligga till sig. Jag har en ide hur jag ska göra med kanten och jag är snart där......

onsdag 7 oktober 2009

Flera bider på Gail

Vad knepigt det är med färger när man fotar stickat och speciellt rött. Gjorde ett nytt försök med Gail och färger stämmer bättre nu. Åhhh, den är så vacker.
Sjalnålen kommer från KarMa men den verkar slut för jag kan inte hitta någon bild på den. Jaja....

Virk konstnär

Åhh, helt otroligt och galet. Nog för att jag stickar på ett stort sängöverkast men att virka en människa i naturlig storlek!! Denna länk ska jag spara. Min Yi Sung garnkonstnär.

tisdag 6 oktober 2009

Stickning och dans

så har visalisa dragit igång So you think you can knit utmaningen. Funderade på om jag skulle vara med men jag besinnade mig och gjorde en djupdykning i min wip hög istället. Ska bli kul att följa allas projekt. Hela 71 deltagare har anmält sig.

fredag 2 oktober 2009

Lite av varje

Jaha ja, då ska vi se. Gräver vidare i min hög av patrull-wip. Högen blir faktiskt mindre.

Ugglevantar utan uggla blev det. Gillar hur man gör tummen i det här mönstret. Samma garn som tidigare, dvs Elvincraft.

En Baktus av Drops muskat. Ett nystan vardera av svart, gult och lila. Garnet är ganska glansig så tanken var att jag skulle göra en geting-inspirera barn poncho, men det funkade inte alls. Bomull är ju ganska tungt och har ett visst häng. Tänkte inte på det. Ska kanske testa ett mjukt ullgarn till barnponchon istället??? hmmmm...

Min Ful-sjal. En Baktus fast ökning vartannat varv istället för var 4:de. Garnet är G-B Wolle Star. Eller garn och garn, det är ett garn som inte ser ut som ett garn om ni förstår vad jag menar.
(Den här bilden går det troll i. Den vill inte stå upp rätt så ni får vrida huvudet.)

så blev det en rosa också!

Ok. Här är nästa trassel som verkligen har varit trassel. Ville testa Kaunis effektgarn en gång till. Trots att jag svor över knutarna och färgpassningen sist. Var bara tvungen att testa hur rosa skulle se ut.

Så en Luna Moth till blev det på stickor 5mm. Garnet Kauni Effektgarn färg EE.

Nystanet var på 150g men 50g blev ofrivilligt över när jag på slutet upptäckte att det inte fanns en chans i världen jag skulle kunna få ihop färgningen utan att behöva sprätta upp allt och få ett riktigt jäkla utbrott.

Den har legat till sig i min wip hög och till slut bestämde jag mig för att helt enkelt maska av där jag var. Hyfsad stor blev den ändå, tack och lov.

torsdag 1 oktober 2009

Underbara vackra Gail!

Ytterligare en långkörare som jag joxat med under sommaren. Mycket sprätta blev det. Undrade bitvis om den verkligen skulle bli klar, men garnet är såååå underbart så jag kämpade vidare.

Glad att jag var ihärdig för sjalen är hur underbar som helst. Den är redan en stor favorit.Mönster: Gail (ravelry länk)
Stickor: 3mm
Garn från Elvincraft, Wensleydale Lace 100g/600m
Nästan allt garn gick åt.

Mönstret var förbaskat svårt att förstå i början men det löste sig. Det andra halvan av sjalen blev en riktigt rolig stickning.