tisdag 28 juli 2009

Namnet på den nya är Gail eller Nightsongs

Tredje mönstret jag testar detta garn med och nuså...... tror jag är nöjd.... men den här dubbla yo (menar omslag).. hmmm. Ja mycket fundering i lace landet :)

söndag 26 juli 2009

Stickat under juli

En sjal i Fame Trend med pärlor i den virkade kanten. Mönster köpt hos Yll & Tyll.
En sjal till i Järbo Garn Gästrike 4tr, mönster hittade jag i Sköna sjalar av Lena Blidell. Gick åt 400 g och använde stickor nr 10.
Gör en test-körning med pärlor...... träning inför min nästa lace.....
...... och ja visst, det blir ju bra.

lördag 25 juli 2009

Färskt från kameran

Tömde kameran och hittade div bilder jag helt glömt bort. Ser slutet på lace sjalen Muir, som nu når ända ner till mina tår. Sneglar på mönstret och nystanet, -Räcker det till en mönster repetition till?? Tro det eller ej men det är först nu jag känner att jag vill bli klar. Roligt mönster, verkligen! Har funderat en hel del på nästa lace sjal och till slut bestämt mig för mönster och garn. Införskaffat det jag behöver (bild nedan). Som ni ser så blir det pärlor. Ska bli underbart roligt :)
När man har blivit sjal-frälst, som jag nu verkligen är, så vill man ju ha en sjal-nål. Denna är inköpt hos KarMa

Benita! Är det så här du ser mig nuförtiden??? ;-D

fredag 17 juli 2009

Usch vad tråkigt!!

stickar ihop under armen

gör en armkil

står framför spegeln och helt plötsligt har koftan en annan form än jag trodde.

Vad hände? och när??

Framsidan: riktig bra

Oket de 10 första cm: helt ok

......men bak ..... efter de 10 första cm. Hade jag bröst på ryggen skulle allt vara frid och fröjd. Men man är ju ingen kamel. Storbystad visserligen, men kamel...nej!

OK! Antingen sprättar jag upp eller så köper jag ett par lös bröst på butterix. Usch och fy, vill inte ens lägga ut bild på den.

torsdag 16 juli 2009

En Gåta.....

...vad är det som går och går men aldrig kommer fram till armhålan?? Jo, det är min "TantKofta" kofta. Har väl aldrig varit så medveten om mina armhålor. Formen på oket ser fortfarande ut att bli bra. Vill inte sprätta upp det igen. Har valt lite tunnare bommulsgarn och stickor nr 3, vilket tar tid. Sitter här och tänker hur långt jag skulle kommit om jag hade valt nr 4:a stickor istället. Ack, förbjudna tanke. Stickar vidare......

söndag 12 juli 2009

WoG färdig...och jag nöjd :-)

Mönster: Waves of Grain
Garn: Elvincraft Merino 2 ply/Lace, i färgen Early Spring Flower Garden
Stickor: nr 4 Addi Lace
Garnåtgång: 600g.
Lärde mig något nytt på detta projekt, Grafting eller Kitchener Stitch. Se hur du gör här eller här.

torsdag 9 juli 2009

Mus sugen?

Vill ni ha en egen trädgårdsmus? Bilden är på Ulliga gulliga sakers mus. Titta in hos henne så guidar hon er hur man gör. Jag står över virkning för stunden och stickar vidare på mina lace.

Slut på stickor

Åååå nej! Nu har jag slut på stickor. Hur kan det vara möjligt? För många stickningar på G? Nej då, inte alls. För få stickor ;-) Sista rundstickan blev upptagen i går kväll när jag startade IceQeen. En varning ni som inte än testat lace, det är riktigt vanebildande. Bilder på IceQueen kommer.

tisdag 7 juli 2009

Rolig lace

Oj! Det här var en rolig stickning :o) Får sticka riktigt låååångsamt, inte bli klar för fort inte. (Det är alltså lacen jag startade mitt i städningen.)

fredag 3 juli 2009

Stickning och städning

Bojkottar solen i dag för städning och en tur till tvättstugan. Självklart måste jag starta upp en ny lace stickning mitt i allt. När jag såg mönstret Muir hos Knitty så insåg jag att jag bara måste testa. Är ganska ny i lace,så vet inte om jag lätt "fixar biffen" eller och jag får "slita mitt hår". Men tror nog det blir en trivsam stickning.
Helt otroligt vad värmen håller i sig. Ett kvällsdopp efter tvättstugan skulle vara skönt.

torsdag 2 juli 2009

Rykande hett från kameran!!

En sjal i ull som inte kommer att användas nu i värmen. Bilden är fotad på några sekunder och bara för er. Varmt som tusan!!! Nåväl, gillar verkligen färgen Flower Garden i Elvincrafts Merino DK. Mönstret är Annas Axelvärmare köpt hos KarMa. Använde stickor nr 5 och gjorde den lite längre. Här är en lace scarf som också är stickad i Elvincrafts garn, Merino 2 ply/Lace. Helt underbart mjukt. Flera detaljer och mönster finns här på ravelry.

Hej och hå i värmen!

En lång härlig dag i värmen. Yoga i stadsparken med Yogiontheroad sedan en pizza vid vattnet. Och sist men inte minst oket 11cm och allt är OK. Nu kör jag på med ökning vartannat fram o bak och ök vart fjärde för arm. Tror det kan funka. Ha det bra i värmen.

onsdag 1 juli 2009

Nya tag med kofta

Nya tag med bommulsgarn. Ska uppsöka skugga å få oket färdigt. Gör inte många knop i denna värme. Vill inte klaga men skulle vara skönt med en dag regn.