lördag 30 maj 2009

Tea time

Som om det inte vore tillräckligt varmt!!!!
Ett mycket modifierat exemplar av detta mönster.
....men jag vet inte.....???
restgarner från vinterns sockar....glada färger men..????
får sova på saken

tisdag 26 maj 2009

Nästa lace blir....

Ice Queen men vilket garn har jag inte funderat ut ännu. Kanske jag ska ta det som blir över efter Waves of Grain

eller så kan jag ta detta????

Bägge är 2 ply ullgarn från Elvincraft, så det är riktigt svårt att välja. Och just ja, pärlor vill jag ha med. Det här ska bli kul!!

söndag 24 maj 2009

Sjal i det gröna

Nu är den färdig. Ut i grönska och sol med kameran under armen. I dag var jag modell för ovanlighetens skull. Fast jag trivs bäst bakom kameran :)
Garn: Ull köpt på marknad tvåtrådigt hemfärgat
Stickor: Addi Lace 4
Gick åt nästan 410 g
Den var lätt och rolig att sticka dock lite segt på slutet.
Garnets färgning jobbade till min fördel. Känner mig riktigt nöjd. Tror den kommer att användas i sommar. Är ni på ravelry finns mera här. Om inte finns flera bilder på flickr.

torsdag 21 maj 2009

Mormorsruter

Hej alla där ute som är mormorsrutsfantaster och speciellt Musseblommans knipslugheter. Inspiration vad man kan använda dessa rutor till. http://grannymania.canalblog.com/ Här finns det en bildsamling på flikr.

Kreativa ideér

Titta in hos Renate Kirkpatrick, hon har helt otroligt kreativa sjalar.

onsdag 20 maj 2009

Åhhh neeej..... choklan nuuu!

Spetsen blev verkligen inte bra när jag försökte sy fast den. Sprätta upp, sprätta upp, sprätta upp. Vissa dagar har jag verkligen inte tålamod för sådant. (Men oftast har jag det.) Det blir till att sticka på den på plats istället. Ni kan ju tänka er vilket choklad sug jag fick. Så in i köket och swich, a´la Mat Tina, så stod dessa godsaker i kylskåpet. Här har jag starta att sticka fast den allt eftersom.

söndag 17 maj 2009

Lace scarf

Lace på G. Hade inga pärlor hemma, så jag körde på utan. Det var lite trixigt att komma igång, det krävde ett par "börja om från början, börja om på nytt". Riktigt förbannad blev jag så nu kör jag med livlina. Har inte tänkt i de banorna förut men varför inte... Mönstret heter Waves of Grain.

Kællingesjal / Bindsjal

Hittade en sjal som man ska kunna knyta runt kroppen. När den är klar blir det nog ett foto med modell. Får se vem jag ska övertala :-) Den översta spetskanten är kvar och stickas separat som sedan sys på. Får se hur det ser ut. Annars borde det gå att sticka den på plats...jaja... En riktigt trevlig stickning faktiskt och funkar framför TV:n!! Mer om sjalen finns här om ni är på Ravelry.

lördag 16 maj 2009

Lördags surf

Lördags morgon, flera koppar kaffe, en dator och ravelry. Det är som upplagt för en härlig morgon med massor att inspiration och idéer till nya projekt. Letar efter en kofta och tror jag hittat ett möjligt alternativ med dragkedja ända upp och en lite annorlunda krage, ja varför inte!! För er som är på ravelry - en sjal som man blir glad av att titta på. Underbara färger!! Hittade dessutom på Vougeknitting en vit, lite lace-ig, sjal. Blev sugen direkt.

fredag 8 maj 2009

Mössor

Fin idé att sticka till de som har drabbats av cancer, se Head Huggers.

lördag 2 maj 2009

Garn sugen!!

Nu är jag riktigt köpsugen på hemfärgat ull garn eller möjligtvis silke. Sitter och stickar/solar på balkongen men kan inte släppa tanken på mera garn. Jaja, får nöja mig med en bild på två söta blivande ullproducenter.