tisdag 31 mars 2009

Får kul

Titta på det här klippet från youtube. (Har försökt att få in den som en bild här i inlägget men får inte till det, tips välkomna!) Jo, nu gick det. Hoppas nu den funkar.

måndag 30 mars 2009

Tävling

Här var en tävling helt i min smak, te alltså! Man kan vinna en tesil i form av en jordgubb. Vill absolut vinna, te fantast som man är.

söndag 29 mars 2009

Textiltryck och broderi

Tänkte först lägga in en bild på Elsa Ageliis konst i textiltryck och broderi. Men nej, ni får gå in och titta själva. Vilken härlig kvinna, skulle vara roligt att träffa henne. Tänkvärda ord skrivet av Elsa.

Till köket

Blev så himla sugen på ett litet stick projekt i går kväll till tv:n. Tog fram en trasselsudd av knarrigt acrylgarn och mönster till en disktrasa. Hur acryl fungerar som disktrasa återstår att se. Återkommer med det.

lördag 28 mars 2009

flera önskningar till listan

Här kommer en uppdatering av min önskelista.

Är någon sugen på en Rävboa???? men saknar en gammal faster att ärva av kanske detta är ett alternativ.

fredag 27 mars 2009

Besökte stick affären och tänkte bara känna och klämma...men det blev betydligt mera än så. Trots att jag har köpförbud. Hur kunde det hända?? Jo, jag såg bomullsgarner i härliga färger som skulle passa för mormorsrutor. Hur kan jag vara sugen på mormorsrutor, igen????.....med alla trådar och fästa....... men jag är....... hahaha

torsdag 26 mars 2009

Tur jag hade kameran med mig igår. Himlen var full av pastellfärger, tankarna gick direkt till allt man kan skapa med garn.

onsdag 25 mars 2009

Men vilket skönt garn det var å sticka med, Garnstudions Vivaldi. Har lagt upp Laminaria en gång till med detta mjuka tunna härliga garn.

tisdag 24 mars 2009

Min önskelista

Det finns så mycket jag vill sticka detta år.

Undrar om tiden räcker till??? :)

Tror inte det och definitivt inte om man ofta besöker ravelry. Finns det bättre inspirations och mönster ställe!!! Tror inte det. Är helt klart lite...nej inte lite utan mycket fångad av ravelry just nu. Kanske jag får mera stickat om jag slutar ravelry-surfa, men det är ju så himla kul...

Nu längtar jag så efter riktigt vårväder. När jag klev ut i morse så var det allt annat än vår. Fortsätter det såhär kan nog inte en Heelhead Scarf vänta!

måndag 23 mars 2009

Här var det spets till babyfilten.
Nu har jag klippt tråden till sjalen. Den är inte blockad ännu men tog en bild ändå. Tyvärr blev det inga bra bilder i dag, den såg mest bubblig ut. Tänker på ett russin när jag ser sjalen, ska bli kul att se hur stor den blir när jag spänt ut den!

tisdag 17 mars 2009

Babyfilten i större format. Två bårder kvar sedan spetsen runtom.

söndag 15 mars 2009

Tänkte sticka camera vantar. Började följa ett mönster men man skulle starta uppifrån och det var stökigt värre, så jag kör efter eget huvud. Garnet är en upprepad mössa i Drops Karisma.

lördag 14 mars 2009

Äh, nu har jag tappat en maska igen fast i babyfilten. Om jag inte kan hitta den så får jag väl trolla fram en maska så totalen stämmer. Men jag ska leta en stund till.
Hur som helst, bra låt vann i melodifestivalen. Stor personlighet och härlig röst, spännande och se hur de går för henne i finalen.
Men vilket trist väder!!!!! Var är solen??? Bara snö, regn och mulet :(
Längtar sååååå till sol och värme
i väntan på solen
lägger jag in bilder på mitt önskeväder.

fredag 13 mars 2009

Överkastet och jag har umgåtts en hel del den sista tiden och vi behöver lite tid ifrån varandra. Så in i hyllan med det! Så här stort har det blivit. Det har inte blivit riktigt som jag tänkte mig men känner mig ganska nöjd ändå, det kommer nog passa väldigt bra i sovrummet. Börjar på allvar fundera på kanten. Tänkte göra en kant med slätstickning och lägga den dubbel. Om jag ska sticka den separat och sy fast eller plocka upp från överkastet och sticka den på plats......hmmm. Har inte funderat klart än, kanske jag kommer på något helt annat smart.
Oj, nu har vårens mönster kommit ut på Knitty. Hittade en sjal jag verkligen vill pröva. Så läcker:) Kvällens TV stickning blir sjalen som jag faktiskt börjar se slutet på. Ska nog testa samma mönster med annat garn, något som är lite mer "fluffigt". Kanske garnstudios vivaldi?? Garnet gör ju så mycket för hur slutresultatet blir.

onsdag 11 mars 2009

En babyfilt är på gång. Garnet är Lanette och mönstret likaså. Skönt när garn och mönster passar ihop. Lättare att räkna ut så att garnet ska räcka. Stickor 2,5 som känns ovant tunna. Mönstret var riktigt sött med en stickad spets runtom. Det blir nog en trevlig stickning framför tv:n.

lördag 7 mars 2009

Ja men nu då...... sjalen har blivit större. Maskan som jag trodde jag tappat dök upp, vet ej varifrån, men där fanns den helt plötsligt. Bra bra. Nu inser jag att sjalen kommer att bli klar inom en överskådlig framtid och då ska man visst blocka som det heter. Spännande. Har inget hemma som jag kan använda till att spänna upp den på, men har sett på olika bloggar att en del använder "pussel mattor". Tror syrran har en sådan, ska höra med henne.